The Dark Tower

Градят наново Тъмната кула на Кинг

Плановете за поредица от филми и сериал по „Тъмната кула“ на Стивън Кинг са възродени.

Stephen King, Ron Howard, Akiva Goldsman, Mark Verheiden, Javier Bardem - The Dark TowerСлед като амбициозният проект на Рон Хауърд The Dark Tower умря в зародиш, решихме, че с това се е приключило засега. Оказва се обаче, че за филмирането на поредицата книги от Стивън Кинг все пак има възможност – този път това е Sony. Засега сключената сделка е само за 1 филм, но плановете са той да бъде част от поредица, а към нея да има и сериал – точно както Рон Хауърд искаше от самото начало.

Първата част ще следва отблизо сюжета на книгата „Стрелецът“, с която започва всичко. Сценарият вече е пренаписан от Акива Голдсман („Аз съм легенда“) и Джеф Пинкнър („Експериментът“), тотално различен от черновите за предишния проект. Режисьор и актьори още не са избрани, но студиото е заявило намерение да реализира „Тъмната кула“ по-бързо (може би преди още нещо да е изскочило и убило идеята за пореден път?). Рон Хауърд не е изключен от новите планове, но засега е само продуцент.

Потенциалните следващи филми и сериал ще зависят от успеха на „Стрелецът“, но във време, в което Марвел проби със споделена филмова вселена и сериали към нея, идеята вече не звучи толкова налудничаво, колкото едно време. Подкрепя я и Стивън Кинг: „Развълнуван съм, че The Dark Tower най-после ще се появи на екран. Тези, които са пътували с Роланд и неговите приятели в търсене на Тъмната кула, ще видят отколешните си надежди сбъднати. Това е брилянтен и много креативен подход към филмирането на книгите ми.“

Поредицата вероятно е най-мащабната от автора и наистина почитателите й отдавна искат филмиране. То винаги е било трудна задача, защото историята е толкова голяма и всеобхватна, че няма как да се сбие в два часа. Същевременно, адекватното реализиране на проекта изисква и ужасно много пари. Задачата наистина е амбициозна, но може би този път най-накрая са се намерили хората, които да я осъществят!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата