Haven - Season 5

Haven няма да има шести сезон

Следващите епизоди ще са последни и ще завършат историята на малкото градче с големите тайни.

Haven - Season 5
Кадър от сезон 5Б

Скръбна вест за феновете на „Хейвън“ – телевизия Syfy е решила да не поръчва шести сезон от фантастичния сериал. Сюжетът ще бъде завършен във втората половина от пети сезон, след което няма да има повече епизоди.

Решението е малко изненадващо на фона на двойния пети сезон (бяха поръчани 26 епизода вместо стандартните 13) и хвалбите от продуцентите за представянето на четвърти, но не е и шокиращо – двете половини бяха разделени от почти цяла година, което ги прави равнозначни на отделни сезони, а практиката след такава поръчка сериалът да се спира не е нова.

Екипът също явно е очаквал новината, особено като има предвид и рязко намалелите рейтинги на сезон 5А. Главната сценаристка Гейбриъл Сандън казва, че последният епизод е с леко отворен край, оставен като вратичка към евентуално продължение, но е подходящ и за финал, въпреки че по време на снимките не са знаели какво ще бъде бъдещето на „Хейвън“. „Много мразя недовършени сериали и не исках моят да бъде такъв. Подходихме към последните серии като към последен сезон. Смятам, че феновете ще останат доволни от финала. Той има елементи от това, което създателите на Haven планираха, но е и обогатен от настоящия екип“.

Сезон 5Б започва да се излъчва от 9 октомври българско време, което означава, че с почивка за Коледа и Нова година последният епизод ще е готов за средата/края на януари 2016 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата