the-handmaids-tale-season-2-hulu-funeral

И прислужницата продължава със своята история

The Handmaid’s Tale е официално подновен за трети сезон.

Благословен да е плодът Ви, почитатели на сериала „Историята на прислужницата“. Hulu са му поръчали трети сезон, и това само няколко дни след излизането на първите два епизода от втори. Поредният пакет от 10 епизода ще бъде готов за догодина, вероятно пак напролет.

Въпреки че нямаме официални данни за зрителския интерес – нито Hulu в САЩ, нито HBO GO в България пускат статистика за това колко човека са гледали даден епизод. Но миналата година The Handmaid’s Tale обра доста голямо количество награди и привлече огромен интерес към себе си. Затова е напълно логично и неизненадващо, че аудиторията му остава голяма и ще бъде възнаградена с още серии.

В „Историята на прислужницата“, по романа на Маргарет Атууд, която участва като сценарист-консултант и в тв-адаптацията, става дума за антиутопичния свят на Гилиад, където плодородните жени са превърнати в секс-робини, предназначени да раждат деца на своите господари и безплодните им жени. Слугинята от заглавието е Джун Осборн, която вече се нарича Офред (Нафред/Фредова според превода). Първи сезон изчерпа сюжета на книгата, а началото на втори обогатява антиутопичния свят с нови локации, връща стари герои и придвижва неочаквано бързо сюжета напред (мнозина очакваха Джун да продължи да страда под робство още поне половин сезон).

Подновяването за трети сезон означава, че тепърва сценаристите ще намират начини да изобразяват мрачния свят на това бъдеще и съпротивата срещу тираните в него отвъд оригиналния замисъл на Атууд. Засега развитието е добро – стискаме палци да си остане такова чак до края, когато и да дойде той.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата