Encounter poster

И Риз Ахмед ще спасява децата си от извънземни

Трейлър за филма Encounter.

Amazon Prime изненадаха доста приятно тази година с The Tomorrow War – филм, в който Крис Прат трябваше да защитава човечеството, по-конкретно дъщеря си, от извънземни, които ще ни нападнат в бъдещето. Сега по същия път ще поеме и Риз Ахмед с Encounter, само че неговото предложение изглежда по-сериозно, по-драматично и с повече социален коментар. Днес излезе първата реклама за него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Също като при „Утрешната война“, „Среща“ не показва извънземните в първия си тийзър, а залага на човешките персонажи и тяхната обстановка. Риз Ахмед и семейството му явно са жители на бедна страна, а засега изглежда като че ли извънземните ще са метафора за американските войници в мюсюлманските страни. Разбира се, може и да съдим прибързано (както стана с „Утрешната война“) и филмът всъщност да е доста по-интересен от това, което ни се показва в рекламата.

Синопсисът гласи следното: „Награждаван морски пехотинец се отправя на мисия да спаси двамата си сина от нечовешка заплаха. Докато пътешествието им ги отвежда по все по-опасни пътища, момчетата ще трябва бързо да изоставят детството си“.

Иначе Риз Ахмед стана доста голямо име във филмовата индустрия през последните години. Първо направи впечатление с ролите си в Dead Set и Nightcrawler, след това оглави собствен сериал с The Night Of, а накрая имаше и бележити участия в Rogue One: A Star Wars Story и Sound of Metal. Екранната му партньорка тук пък е Октавия Спенсър, която е с повече успехи и от него – Hidden Figures, Ma, The Shape of Water и др. Сценарист и режисьор е Майкъл Пиърс, който няма големи заглавия във филмографията си, но се смята за една от младите надежди на Холивуд.

Премиерата на Encounter е на 10 декември по Amazon Prime.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата