iron maiden legacy of the beast

Iron Maiden ще прави RPG

Британската хеви метъл банда ще пуска безплатна мобилна игра на име Iron Maiden: Legacy of the Beast.

Кефите ли се на Айрън Мейдън? Скоро ще можете да им се кефите по още един начин – като играете тяхната безплатна игра за мобилни устройства Iron Maiden: Legacy of the Beast, която те ще пуснат през лятото за андроид и iOS. Тя ще бъде екшън RPG с митологията на легендарната група.

iron-maiden-killers-eddie-huge-print-fz
Еди е голям красавец.

Феновете би трябвало вече да познават Еди – талисмана на групата. Именно от негово име ще се играе играта. В кожата, или по-точно скелета, на Еди, геймърите ще могат да опознават нови светове, да пътуват през времето и да се бият с драматични и впечатляващи персонажи от разнообразните творби на Айрън Мейдън през годините. Саундтракът, естествено, ще е от песни на групата, адаптирани за играта от инженера Тони Нютън.

Разработчик на играта е Roadhouse Interactive, които са създателите на Warhammer 40,000: Carnage и са големи фенове на групата.

Айрън Мейдън не са пионери в създаването на игри, вдъхновени от музикално творчество. През 1994 година Aerosmith пуснаха Revolution X, но техният продукт получи много лоши ревюта и не постигна успех. Самите Iron Maiden също вече са пробвали да правят игра с името Ed Hunter, която послужи за притурка към албума им със същото име. Сега разпространението на мобилните устройства и растежа на пазара за игри за тях са вдъхновили групата да пробват и в тази медия, чрез която творбата ще е достъпна за фенове на групата от цял свят.

Дали Iron Maiden: Legacy of the Beast ще добави щипка метъл към Google Play и Apple Store? Повече информация можете да намерите на сайта на играта – ето тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата