gryckite bogove na pyrsi djaksyn tt

Историята на гръцките богове от Пърси Джаксън

Излезе „Гръцките богове на Пърси Джаксън“ от Рик Риърдън и изд. „Егмонт България“

gryckite bogove na pyrsi djaksyn ccФеновете на древногръцката митология, а още повече тези на поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олмип“ и „Героите на Олимп“ от Рик Риърдън, вече могат да се сдобият с още едно издание, съпътстващо любимите им книги. То не е част от поредиците, но е идеално допълнение към тях.

„Издател от Ню Йорк ме помоли да напиша книга с всичко, което зная за гръцките богове. А аз го попитах дали мога да я напиша анонимно, защото не искам Олимпийците да ми се сърдят отново. После обаче прецених, че ако напиша това, ще извърша задължителното за седмицата добро дело. Познаваш ли гръцките богове, може и да оцелееш, ако някой от тях цъфне пред теб.”

Така започва „Гръцките богове на Пърси Джаксън” – книга, в която синът на Посейдон добавя от своята магия – нищо няма да кажем за сарказма, към класическите истории за владетелите на Олимп. Той обяснява как светът е бил създаден, кой кой е на Олимп – от Аполон до Зевс, като не пропуска нито една подробност – ужасии, кървави бани и всичко останало.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата