geroi ttt

Излезе „Герои“ на Джо Абъркромби

Авторът на трилогията „Първият закон“ има нова книга!

Един от най-модерните хитови автори във фентъзито има поредна нова книга на български! Издателството отново е „Колибри“, а романът е „Герои“.

В Севера има нов крал и нови порядки, но това не означава мир – вихри се коварна война с интриги, предателства и двуостри оръжия. Героите стоят на безсмислена стража над долината на Остранг и никой не знае, а и нехае, нито кой ги е поставил там, нито колко отдавна, нито защо. Под тях били погребани героите от старите времена, казват някои. Но сега времената са други.

Дау Черния, Защитника на Севера, човек, затрил повече народ от зимата и с репутация, по-черна от тази на чумата, иска Героите на всяка цена. А той не е човек, склонен на отстъпки. Преди 6 години, когато изкачи планини от трупове и преплува реки от кръв, за да седне на стола на Скарлинг, не би отстъпил и педя от Севера, няма да го направи и днес. За цял хълм и дума да не става!

Претенциозният хълм с каменния кръг на върха е ключът към долината и пътя за Карлеон – ключът към бързото приключване на войната в Севера. Висшият съвет е нетърпелив, все пак от войната има полза до момента, в който не се намери по-евтина алтернатива. И заповедта е ясна – всички сили към Карлеон, през долината на Остранг, покрай някакво незначително завишение, наречено Героите.

За Бремър дан Горст не е важно колко стръмен е склонът към изкуплението на грешките от миналото – ще го изкачи какъвто е. За него не е от значение колко кръв ще пролее, пък било то и собствената, по обратния път нагоре.

За последния доблестен мъж в Севера няма път нито нагоре, нито назад. След един цял живот, прекаран в битки и сражения, той помни едно: избираш главатар, държиш се за момчетата в дузината и свършваш каквото ти е наредено – така е редно. Да удържи някакъв хилм няма да му върне пропилените младини, няма да изтрие спомените за онези, които са обратно при пръстта, но Кърнден Гушата ще постъпи както е редно.

Никой не е нито страхливец, нито герой – всичко зависи от това как ще се стекат обстоятелствата.

Романът вече е на пазара, има почти 600 страници и се предлага на цена от 20 лева. За да се подготвите за четене, можете да си припомните интервюто ни с Абъркромби ето тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата