Chudnochuma

Излезе третата книга от поредицата „Невърмур“

Приключенията на Мориган Врана в Невърмур продължават.

„Бард“ пуснаха на пазара третата книга от поредицата „Невърмур“ с чудното заглавие „Чудночума“. Тя засега е последна от поредицата, излязала и на английски, но авторката Джесика Таунсенд вече официално е обявила, че работи и по четвърта, така че няма изгледи поредицата да приключи скоро.

Мориган се бори с ново зло, когато необикновена и страшна болест обхваща Невърмур.

Мориган Врана и нейните приятели са преживели първата си година като горди ученици на Чудното общество, помогнали са за премахването на престъпния Страшен пазар и са доказали верността си към Набор 919. Сега Мориган се изправя срещу ново вълнуващо предизвикателство: да овладее загадъчните Отвратителни изкуства и да установи контрол над силата, която заплашва да я погълне.

Но Невърмур е обхванат от необикновена и страшна болест, която превръща заразените чудживотни в безмозъчни, свирепи зверове, тръгнали на лов. Докато жертвите на Чудночумата се множат, плъзва паника. Виждайки обичния си град в плен на страха, Мориган бързо осъзнава, че от нея зависи да намери лекарство за Чудночумата, дори ако това я изложи – нея и всички в Невърмур – на по-голяма опасност, отколкото си е представяла.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата