missy-and-the-doctor-doctor-who-series-8-finale-sees-the-return-of-a-classic-villainess4

Къде е Доктора?

Тийзър за първи епизод от девети сезон на „Доктор кой“ и новини за бъдещето на сериала.

След по-малко от две седмици започва новият сезон на Doctor Who! Тази година сериалът отново ще се опита да преоткрие себе си като наблегне на историите в две части. Така ще имаме по-малко сюжети, но, надяваме се, по-качествено развити. Тийзърът за първи епизод наистина изглежда доста добре – Клара и Миси не знаят къде е Доктора, но откриват завещанието му. Самият той пък отново е сред далеци. Само за 20 секунди виждаме доста кадри, като сцената с ръцете в началото е смущаваща, но и обещаваща завръщане на Стивън Мофат и „Доктор кой“ в най-добрата им форма.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Според слуховете, детето в началото на епизода е Даврос, бъдещият създател на далеците. Доктора ще се изправи пред трудна дилема в този епизод, като решението му ще бъде грешно и ще се отрази на целия сезон. Според критиците, присъствали на специалната закрита премиера, епизодът започва бавно, но напрежението постепенно се натрупва и води до страхотен клифхенгър за втора серия. Няма нито едно негативно ревю, така че ще чакаме с нетърпение!

Официалното резюме на епизода гласи следното: „Къде е Доктора? Небето на Земята е замразено от мистериозна извънземна сила и Клара се нуждае от приятеля си. Но къде е Доктора и от какво се крие? Минали дела започват да му се връщат, стари врагове ще се изправят срещу него лице в лице, а за Доктора и Клара оцеляването изглежда невъзможно“.

Междувременно, излезе новина, че Алекс Кингстън ще се върне в ролята си на Ривър Сонг за коледния епизод. Съпругата на Доктора я видяхме последно в края на седми сезон с Мат Смит като проекция на личността й, запазена в библиотеката от четвърти сезон. Историята й обаче явно още не е свършила (или поне има още неразкрити части от средата й), защото идва време и на Капалди да я опознае. Снимките текат в момента, а за Алекс Кингстън това си е „коледен подарък през септември“.

Да не забравяме, че освен Миси и Ривър, този сезон ще се върне и Осгууд, която за пръв път се появи в юбилейния епизод за 50-годишнината на сериала и беше (уж) убита от Миси. Вероятно ще видим отново и Галифрей, в една или друга форма.

Новият сезон започва на 19 септември и го чакаме с нетърпение!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата