stowaway-shamier-anderson

Как неканен пътник може да провали космическата мисия

Трейлър за филма Stowaway.

Похвално е, че една от нишите, които Netflix залива с филми и сериали, е космическата. Малко по-различна е от вълната през 90-те години, тъй като сюжетите тук се развиват в близкото ни бъдеще и са ограничени в Слънчевата система, акцентират на насилена драма, вместо на приключения и смели иновации, но пак е нещо.

Поредната нова продукция в този поджанр е Stowaway. В нея мисия за колонизиране на Марс от трима души се оказва силно застрашена от намирането на четвърти човек на борда малко след излитането. Обнадеждаващото е, че актьорският състав е само от звезди – Ана Кендрик („Перфектният ритъм“, „Вдън горите“), Даниел Дей Ким („Изгубени“, „Хавай 5-0“), Тони Колет („Наследствено“, „Шесто чувство“) и Шамир Андерсън („Уинона Ърп“).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Синопсисът на филма гласи следното: „На мисия до Марс непредвиден пътник причинява сериозни щети в животоподдържащите системи на космическия кораб. Изправени срещу намаляващи ресурси и потенциално фатален изход, екипажът е принуден да вземе невъзможно решение“ – а именно, както трейлърът показва, да намали числеността си с един човек, след като вече всички са се сприятелили.

Режисьор и сценарист е Джо Пена, за когото това е първото излизане в космоса.

Netflix ще качи филма на сайта си на 22 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата