gyeongseong-creature

Какви чудовища са се крили в Сеул през 1945?

Трейлър за сериала Gyeongseong Creature.

Не всяко ново начинание на Netflix е успешно, но една от продуктовите им линии върви много добре – южнокорейските сериали. Хем не са толкова скъпи, колкото американските, хем се гледат с удоволствие по цял свят. Затова можем да очакваме стрийминг платформата да продължи да бълва още и още такива.

Следващият им проект в тази насока се казва „Гьонсонско създание“. Гьонсон е старото име на столицата Сеул, използвано по време на японската окупация от началото на ХХ век, като пролетта на 1945 година е един от най-мрачните му периоди. Трейлърът изглежда мрачен и типично в стила на жанра си.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не се дава много информация за сюжета, освен че двама младежи ще се борят срещу странно създание, „родено от алчност“. Явно, значителна част от сюжета ще се развива в болницата Онсон, където се провеждат ужасяващи експерименти. Слоганът гласи: „Вижте, силата на съдбата. Вижте, силата на кармата“.

Продукцията на сериала е минала с известно количество проблеми, включително спирания заради разболявания от КОВИД-19 на актьорите, както и рани и травми, претърпени по време на снимачния процес. Въпреки това той вече е подновен за втори сезон, който даже вече е започнал снимки. Явно продуцентите имат голямо доверие в бъдещето на проекта.

Първи сезон на Gyeongseong Creature ще бъде пуснат на две части – първите 7 епизода ще излязат на 22 декември, а последните 3 – на 5 януари. Платформата е Netflix.