the vast of night

Какво се крие в нощното небе?

Трейлър за филма The Vast of Night.

Филмът, за който ще ви разкаже тази новина, всъщност се рекламира отдавна – трейлърът е излязъл още февруари. Но той е дело на режисьор-дебютант, няма известни актьори и затова е минал под радара на повечето сайтове, включително и нашия. А всъщност е затрупан с похвали от всички, които са го гледали.

Бутон за зареждане на YouTube видео

„В здрача на 50-те години, в една съдбовна нощ в Ню Мексико, млада телефонна операторка и харизматичен радио диджей откриват странна аудио честота, която може да промени градчето и бъдещето им завинаги. Прекъснати телефонни разговори, радио сигнали, тайни записи, забравени в библиотека, превключватели и анонимно обаждане водят Фей и Евърет на лов за неизвестното.“

Описанието на сюжета е толкова мъгляво, колкото и трейлъра – явно маркетингът се стреми да запази най-интересното за самия филм. Същевременно, има и мнения, че трейлърът вече разкрива прекалено много от сюжета… Концепцията се стреми да наподобява епизод на „Зоната на здрача“ (но не от сегашния римейк, а от най-старите), а хвалбите се леят заради свежестта на историята и режисурата, както и чара на главните актьори. Малцината, които изразяват негативни мнения, се оплакват от основно от мудно темпо и недостатъчно извънземно присъствие, като тези недостатъци си личат още в трейлъра, но не пречат на филма да получи 92% в Rotten Tomatoes.

The Vast of Night вече е показван по редица фестивали и някои кина в САЩ, но истинската му световна премиера, която ще стигне и до нас, е на 29 май в стрийминг платформата Amazon Prime.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата