oxygen-netflix

Кислород като за цял филм

Тийзър за трилъра Oxygen на Александър Ая.

Netflix вече пусна бая филми, чието действие се развива ако не през цялото време, то поне през повечето, на една малка и затворена локация. Някои от тях, като например „Платформата“, са доста добри. Други – не чак толкова.

Поредното попълнение в тази ниша идва от Франция, с помощ от САЩ. Филмът се казва „Кислород“ и разказва за млада жена, която се буди в капсула без да помни и как се е озовала там. Тя трябва да намери начин да се освободи преди кислородът й да свърши.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Режисьор е небезизвестният Александър Ая („Очите на скалите“), а в главната роля е Мелани Лорен. Любопитен факт е, че първоначално е било предвидено филмът да е на английски, а в главната роля да бъде Ан Хатауей. В последствие тя се е отказала и продуцентите са навили Нуми Рапас да участва. След това обаче целият проект е бил преработен и главната актриса отново е била сменена, а филмът е станал френскоезичен. Впрочем, наскоро му беше сменено и заглавието – до неотдавна го очаквахме под името „О2“, което обаче не е много подходящо за Гугъл и интернет, затова и е било променено.

Премиерата на Oxygen е на 12 май по Netflix.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата