bqgashtiqt chovek tt

Кога започва да бяга човекът?

Очаквайте „Бягащият човек“ на Стивън Кинг и изд. „Ибис“

bqgashtiqt chovek ccНа 17 февруари излиза в нов превод романът на Стивън Кинг „Бягащият човек“. Той е написан под псевдонима Ричард Бакман и предсказва небивалия бум на риалити предаваниятао книги и филми, като например „Игрите на глада”.

Годината е 2025. Световната икономика е в руини, а Америка е прекрачила ръба на екологичната катастрофа. Всеобщата телевизия замазва очите на масите със садистични игри, в които участници залагат живота си с надеждата да припечелят малко пари.

Бен Ричардс е изгубил работата и надеждата си. Невръстната му дъщеричка е болна, а сметките за лекар са непосилни за жител на бедните квартали. Последната му възможност е „Бягащият човек” – най-зрелищното риалити на Всеобщата телевизия, в което всеки зрител е и участник в преследването. В продължение на месец Бен трябва да се крие не само от специално обучените Ловци, а и от обикновените хора, готови да го предадат срещу възнаграждение. Наградата за преживелия гонитбата е един милиард долара. Уловката? Никой от участвалите досега не е оцелявал.

Новото издание включва и есето „Колко бе важно да бъда Бакман”, в което Стивън Кинг разказва за писателското си алтер его Ричард Бакман – псевдонима, под който написва някои от най-добрите си творби.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата