Furiite na Kalderon ttt

Колибри издава и другата фентъзи-поредица на Джим Бъчър

Авторът на „Досиетата на Дрезден“ ще печели фенове в България и с поредицата „Кодексът Алера“.

Изображение с име: Furiite na Kalderon cccДжим Бъчър вероятно вече ви е известен като автора на „Досиетата на Дрезден“. У нас засега са излезли 2 книги – „Буреносен фронт“ и „Безумна луна“. Тепърва предстоят другите, но изд. „Колибри“ не смята да чака цялата поредица, за да ни представи автора и в друга светлина. В понеделник ще излезе „Фуриите на Калдерон“ – въображението на автора се развихря за едно класическо фентъзи в един измислен свят.

Жителите на отдалечената долина Калдерон живеят в единение с природата. Чрез фуриите, които призовават, те черпят сили от стихиите й – въздух, огън, вода или дърво – и с тяхна помощ се справят с трудностите на живота във фермите… всички, с изключение на Тави. Макар и достигнал възрастта, той все още не е открил нито една фурия.

Над Калдерон надвисват черни облаци, но не фуриите на бурята са най-сериозната опасност, пред която трябва да се изправят хората от долината, когато пътят им се преплита с този на Курсор Амара – току-що издържала последния си изпит от Академията на Алера.

Предателство и отдавна забравен враг заплашват съществуването на цялото човешко царство. Властта се изплъзва от ръцете на Първия лорд на Алера и неговата последна надежда са млад и неопитен Курсор, момче без нито една фурия и откъснат от подкрепленията легион.

„Фуриите на Калдерон“ е първа книга от поредицата „Кодексът Алера“ и осма от колекцията за фантастика на Колибри, Библиотека Галактики.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата