konkurs-agop-melkonyan-2018-trubadurs

Конкурс за кратък разказ Агоп Мелконян 2018

За седма поредна година можете да изпратите кратък фантастичен разказ на Трубадурите и да се борите за награда.

Изображение с име: konkurs-agop-melkonyan-2018-trubadurs-comЕлектронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян за седма поредна година обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян.

Очакваме разказите ви в обем до 1500 думи, написани на кирилица, шрифт Times New Roman или Courier, размер на шрифта 12, във формат .odt, .doc, .docx или .rtf. Търси се литература на идеите във всички класически и модерни поджанрове на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, ужаси, ню уиърд, приказен реализъм и т.н., включително и жанрово преливане). Оценяваме литературните и идейните качества на творбата. Приветстваме различни повествователни стилове в рамките на обема.

Допуска се един разказ от автор. Участващите разкази трябва да са авторски, непубликувани под каквато и да е форма (на хартия, в Интернет, под формата на аудио и/или видео).

Почетното жури определя една специална награда на името на Агоп Мелконян. Редовното жури определя редовни награди за първо, второ и трето място. Финалистите в конкурса ще бъдат обявени на 20 април 2018 г. в сайта на списание „Сборище на трубадури“. Награждаването ще се състои на 28 април в кафе-библиотеката на Арменския дом, на ул. „Тодор Александров“ 31. Тази библиотека-кафене ще носи името на  Агоп Мелконян. На всеки от финалистите ще бъдат връчени персонализиран плакет и допълнителни награди от организаторите, а всяка харесана творба може да бъде публикувана на между 1 и 6 от водещите сайтове в областта.

За повече подробности и инструкции къде и как да изпращате своите разкази кликнете тук. Крайният срок за участие е 26 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата