agop melkonqn konkurs

Конкурсът Агоп Мелконян е обявен за поредна година

Участвайте със своя творба в памет на именития писател.

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян, за единадесета година обявяват конкурс за фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на писателя Агоп Мелконян. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“.

Конкурсът е за разкази в обем до 3600 думи, а търсеният жанр е обявен като „литература на идеите във всички класически и модерни поджанрове на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, ужаси, ню уиърд, приказен реализъм и т.н., включително и жанрово преливане)“.

Срокът за изпращане на разказите е от 2 декември 2022 г. до 24:00 ч. на 15 януари 2023 г.

Финалистите в конкурса ще бъдат обявени на 10 февруари 2023 г. в сайта на конкурса. Там можете да откриете и повече подробности за конкурса, както и инструкции къде да изпращате своите творби.

На всеки от отличените ще бъдат връчени персонализиран плакет и допълнителни награди от организаторите. Първите 10 творби в общото класиране ще бъдат публикувани в специален сборник с тираж от 500 бройки. Официалното награждаване ще бъде през март.

Изображение с име: poster-konkurs-agop-melkonyan-2022-announcement-1080p-FIXED-01

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата