kopnej za rastqshto tvorchestvo

Копнеж за растящо творчество

Конкурс за произведения на млади автори с подкрепата на SciFi.bg

Фондация „Човешката библиотека“, Фентъзи ЛАРП център и електронно списание SciFi.bg канят всички автори на възраст от 6 до 27 години да участват в петия ежегоден

Копнеж за растящо творчество

Копнежът е отворен към всеки, който пише на български език, независимо дали се намира в България или по света. Крайният срок за участие е 15 март 2016. Няма ограничения за жанр – могат да се изпращат разкази, стихотворения, есета, пиеси или откъси от по-дълги текстове на свободна тема, стига да не надвишават 9000 знака. Целта е да се поощряват и подкрепят младите творци, които един ден ще изграждат литературната сцена на България.

Пълните условия са описани в сайта на Човешката библиотека – там ще разберете и къде да изпращате текстовете си.

Наградите ще бъдат обявени през април. Те включват книги от Човешката библиотека (електронни и хартиени), публикация онлайн и участие в писателски работилници.

Както и досега, SciFi.bg ще подкрепи най-добрите текстове в жанровете на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, хорър, свръхестествена драма и т.н.). Този път няма да обявяваме точен брой, а ще наградим между 1 и 4 автори в зависимост от общото ниво на получените текстове с грамота и почетен плетен Зипи, изготвен от сРъчковци. Изборът на нашето жури ще бъде обявен заедно с останалите награди.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата