mejdinna stanciq kenguru t

Космически шпионин с чувство за хумор

Излезе романът „Междинна станция „Кенгуру“ на Къртис Чен, изд. „Бард“.

Нов научнофантастичен роман с голям потенциал пусна „Бард“ в началото на тази седмица. Авторът е Къртис Чен, бивш софтуерен инженер от Силиконовата долина, който още с този си дебют става финалист за наградата Локус. От издателството описват „Междинна станция „Кенгуру“ като забавно високотехнологично приключение с герой, който не губи чувството си за хумор.

Кенгуру е добре обучен и опитен в шпионския занаят, разполага с най-авангардни технологии и ръси щедро шегички, които само той смята за остроумни. Но от всички останали го отличава „джобът“, който всъщност е портал към празна, привидно безкрайна паралелна вселена. В целия свят единствен Кенгуру може да отваря този портал и го мъчат подозрения, че още не са го изритали от службата само за да се възползват от неговата свръхспособност.

След като се оплесква за пореден път при изпълнение на задача, го напъждат в задължителен отпуск и го пращат на междупланетна екскурзия до Марс. Той опитва да извлече поне мъничко удоволствие от изгнанието си. Но двама от пътниците са намерени мъртви и Кенгуру се намесва с риск да провали прикритието си. Оказва се, че не е единственият шпионин на кораба. Натъкнал се е на заговор, който застрашава всички в Слънчевата система. Трябва да предотврати ужасна беда, която ще взриви крехкия мир между Земята и Марс след Войната за независимост.

Екскурзиите са толкова забавен и приятен отдих…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата