kapitan marvel captain

Коя е Капитан Марвел?

Нов трейлър към предстоящия филм ни дава повече информация.

Коя е Капитан Марвел? Откъде идва тя и как се появяват суперсилите й? Срещу кого се бори тя? Нямахме особено ясна представа за отговорите на тези въпроси след първия трейлър, но вторият вече ни дава повече информация. А покрай нея и продължение на сцената с ударената в лицето бабичка в градския транспорт…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Действието на Капитан Марвел ни връща обратно в 90-те години на ХХ в. – период, който досега не е изследван във филмовата вселена на Марвел. В центъра на историята е Карол Данвърс – пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос.

Капитан Марвел е един от най-могъщите образи от пантеона на Марвел и се появява за първи път на страниците на комиксите на Рой Томас и Джийн Колан през 1968 г. Тя ще изиграе изключително важна роля за разрешаването на трагичните събития от финала на Отмъстителите: Война без край, при които Танос причини смъртта на половината от живите същества във Вселената, включително и на голяма част от Отмъстителите.

Капитан Марвел взривява кината на 8 март на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата