being human zz

Край за Being Human

Великобританският сериал ще приключи с последния епизод за текущия сезон.

Изображение с име: socha-bhТази седмица BBC изненада всички с решението си да сложи край на „Да бъдеш човек“. Being Human ще завърши текущия си пети сезон и след това няма да продължава с нови епизоди. Том, Алекс и Хал ще се изправят срещу дявола във финалните епизоди и с това сериалът ще приключи.

Решението е взето не от BBC еднолично заради западащите рейтинги, а по взаимно съгласие със самия Тоби Уитхаус, създателят на „Да бъдеш човек“. То е доста странно предвид факта, че сезонът е първи за това трио в главните роли и началото му беше посрещнато добре от критиците. Мнозина одобряват новите герои и биха искали да видят повече от техните приключения, но явно няма да ги огрее. Някои сайтове дори класираха четвърти сезон по-високо от „Доктор кой“ в класациите си за най-добри британски сериали през 2012 г.

„Работата по Being Human беше наистина невероятно преживяване“, казва изпълнителният продуцент Роб Пърси. „От пилота досега ние се радвахме на истинска творческа свобода и подкрепа от страна на BBC 3. Похвално е, че тази необикновена идея беше допусната до екран и оставена да разцъфне и да се развие по своя си уникален начин. Сериалът отвори вратите и пред много талантливи млади актьори, с което ние също се гордеем. „Да бъдеш човек“ ще ни липсва, но се чувстваме вдъхновени, че вече има място за подобни сериали по телевизията.“

Според някои фенове, вина имат и самите BBC. Телевизията е обвинена в това, че не е положила достатъчно усилия да промотира сериала и да му съдейства за по-висок рейтинг.

Така или иначе, фактът си е факт. Остава ни утехата, че американското копие все още продължава и има шанс да бъде подновен и догодина. Там обаче рейтингите също не са блестящи и не се знае какво ще щукне на Syfy, които вече спряха „Екип Алфа“.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата