zlatna kotka

Магията отново идва в Габрово

Рекордьор от книгата на Гинес ще участва на фестивала „Златна котка 2022“

На 26-ти и 27-ми февруари илюзионисти от Балканите и Европа се събират за деветото издание на най-големия фестивал за илюзия на Балканите – Магична среща „Златна котка“ в Габрово, където ще се борят в безмилостна надпревара за голямата награда. Над 100 магьосника взимат участие във фестивала ежегодно, а това издание предвещава нов рекорд на посещаемост.

Тази година специални гости ще бъдат Марио Лопез и Джошоуа Джей.

През 2015 година Марио Лопез печели първо място на най-големия форум за илюзия ФИСМ. Същият е създател на един от най-известните илюзионни трикове в света, натрупал стотици милиони гледания във всички социални платформи, по-известен като “Фокуса с Цигарите”.

Да попаднеш в рекордите на Гинес никак не е лесна задача, особено в конкретния жанр, свързан с трикове с карти. Е, за Джошуа Джей това е просто част от изключително богатата му автобиография. Носител на приза “Световен шампион” на близка магия, носител на статуетката Fool Us от Пен и Телър и редовен гост на късните телевизионни шоута, като шоуто на Джеймс Кордън и шоуто на Джими Фелън.

Впечатляващият гала спектакъл на събитието, ще се състои на 27.02 от 20:00 в зала “Възраждане” в Габрово. В програмата освен двамата световно известни гости, участие ще вземат още илюзионисти от Амстердам, Сърбия, Румъния, Гърция, България и, разбира се, таз годишният носител на приза “Златна Котка”. Кой ще бъде той? Предстои да разберем!

Магична среща – „Златна котка“ е най-мащабното магично събитие в България и на Балканите и се реализира с подкрепата на Община Габрово.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата