stephen-kings-the-mist-spike

Мъглата скоро ще ни застигне!

Сериал по романа на Стивън Кинг ще гледаме през лятото.

Годината за Стивън Кинг определено е добра – няма да ни стигне времето, за да изредим всички филми и сериали, които ще се пускат по негови произведения. В тази новина ще се концентрираме само върху един от тях – „Мъглата“ на телевизия Spike. В него ще става дума за семейство от малък град, разкъсано от брутално престъпление. Но докато жителите се справят с последиците, зловеща мъгла забулва градчето, разделяйки хората от света и близките им. Семейства, приятели и врагове трябва да работят заедно, за да се преборят с мистериозната мъгла и заплахите в нея, както и да запазят своите морал и разум докато обществото около тях се разпада и правилата му стават невалидни.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Интерпретацията явно ще бъде доста свободна, но пък добре направена и изпълнена с напрежение. Един от най-големите страхове, които имахме, когато чухме за проекта, беше, че историята на Стивън Кинг е подходяща за превръщане във филм, но няма да стигне за хубав сериал. Ако се съди по трейлъра обаче, има шанс сценаристите на този проект да са измислили достатъчно завладяващи сюжетни линии и персонажи, за да ни държат заинтригувани през целия сезон. Фактът, че телевизията е никому неизвестна сигурно ще е пречка пред постигането на популярност за The Mist, но пък марката е достатъчно атрактивна за многобройните фенове на Стивън Кинг.

Сред познатите лица в актьорския състав са самата кралица Аслог от „Викинги“ – Алиса Съдърланд, както и неповторимата Франсис Конрой от „Зловеща семейна история“. Тези, за които вие може би сте чували, са Морган Спектър, Гъс Бърни, Даница Цурцич, Окези Моро, Люк Косгроув, Дарън Пети, Ръсел Поснър, Дан Бътлър и Исая Уошингтън Джуниър.

Очакваме премиерата на 23 юни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата