extinction

Майкъл Пеня и извънземните пророчества

Трейлър за филма на Netflix – Extinction.

Netflix продължава да бълва интересни предложения за стотиците милиони свои абонати по света. Следващото по-голямо заглавие е Extinction с Майкъл Пеня („Ант-мен“, „Ант-мен и Осата“) в главната роля. В него един семеен мъж получава злокобни видения, които разтърсват света му. Оказва се, че те са истина – Земята е нападната от извънземни и той се оказва единственият, който знае поне нещичко за тях, съответно може да спаси семейството си и света.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Майкъл Пеня играе предимно комедийни роли, така че ще е интересно да го видим в един по-сериозен филм. Дотук изглежда, че се справя. „Изчезване“ е продукция на Universal и е бил предвиден за киноразпространение, но миналата година студиото го е махнало от календара си, без да уточнява защо. Сега се оказва, че Netflix са го купили и ще го добавят ексклузивно към своя каталог, подобно на Cloverfield Paradox и Annihilation, които също бяха изтеглени от оригиналните си продуценти поради притеснения за комерсиалния им успех.

Режисьорът наистина не е много обнадеждаващ – става дума за Бен Янг, който не е имал нещо известно досега. Сценарият обаче е на Ерик Хайсерър, писал за „Първи контакт“ и „Не гасете светлините“. Около Пеня ще играят Лизи Каплан („Кловърфилд“, „Истинска кръв“), Майк Колтър („Люк Кейдж“), Ема Буут („Имало едно време“) и др. Актьорите като цяло са доказани и би трябвало да привлекат интереса на публиката, но може би наистина биха имали повече успех сред потребителите на Нетфликс, където са по-познати.

Премиерата на Exctinction е на 27 юли.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата