elves

Малки сладки елфчета или кръвожадни чудовища?

Трейлър за сериала „Елфи“ от скандинавския клон на Netflix.

Винаги сме отворени към нови и нестандартни хорър сериали, а Netflix често са готови да ни предлагат такива (макар и рядко качеството им да е наистина високо). Следващата оферта на стрийминг платформата се казва „Елфи“ и идва от Дания. Елфите са важен елемент от скандинавския фолклор и често вдъхновяват филми и сериали. Северняшките елфи обикновено са дребни и пакостливи, като в този сериал явно ще бъдат представени в две форми – сладки малки човечета и кръвожадни чудовища.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Elves е създаден от Стефан Яворски, но е по идея на Яник Тай Мосхолт и Кристиян Поталиво – създателите на The Rain – друга успешна датска фантастика на Netflix. Същите са и продуцентите.

Разказва се за семейство, заминало за слабо населен остров за да прекара Коледа заедно. Почивката им там обаче се оказва далеч от мечтаната. Местните са силно религиозни и потайни, като за това си има причина – те не искат да се знае, че съжителстват с елфи. Митичните създания са истински и много по-опасни от приказните си образи. И когато най-малкото дете намира елфче и решава да го прибере в хижата, на острова се разразява истинска война.

Направени са шест епизода, като засега не се знае дали идеята е те да са само начало на историята или става дума за минисериал с достоен завършек – по-скоро бихме заложили на второто.

Премиерата ще бъде на 28 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата