aniventure comic con

Наближава първият български Comic Con

Comic Con Bulgaria ще се съчетае с ежегодния Aniventure в Интер Експо Център, на 9 и 10 септември.

Ако влизате редовно в сайта ни, няма как да не знаете какво е Comic Con. Събитието тръгва от Сан Диего, където през 1970 година събира едва 300 души. Днес е най-голямата конвенция за фенове на комикси и фантастика в целия свят, а негови разклонения има в десетки градове. Най-накрая към списъка се присъединява и София! Организатори са екипът зад доста успешния ни роден еквивалент за анимета Aniventure, който също всяка година се разраства все повече и вече далеч не е предназначен само за фенове на японски комикси и анимации.

Aniventure Comic Con 2017 ще ни очаква на 9-ти и 10-ти Септември 2017г.! Фестивалът ще е отворен за посетители през двата дни от 10:00 до 20:00 часа. Мястото отново е най-големият изложбен и конгресен център в България – Интер Експо Център. Адресът на залата е бул. Цариградско шосе 147, София, който се достига лесно с метро, като станцията „Интер Експо Център – Цариградско шосе“ е непосредствено преди входа.

Ето спомени от Aniventure миналата година, за да видите какво ще бъде надградено през тази:

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Aniventure Comic Con” и ще събере под един покрив лекции и панели с чуждестранни гост звезди от ТВ екрана, популярни косплей артисти, зони за гейминг, аниме и манга култура, настолни игри и какво ли още не. Актьорът от Game of Thrones Том Влашиха (изиграл ролята на Джакен Х`Гар, мъжът без лице) бе първият обявен звезден гост на събитието, а голямата косплей звезда ще бъде популярната полска косплей артистка Calypsen. Обещани са ни още Кейша Касъл-Хюз (Обара Санд) и Майкъл Маларки (Енцо от „Дневниците на вампира“).

На рекордната площ от 2500 квадратни метра пък ще бъде разположена гейминг зона с голяма сцена, на която сили ще премерят едни от най-добрите геймъри в Източна Европа. Любителите също ще имат шанса да си тръгнат с големи награди от турнирите по League of Legends, CS:GO, FIFA и други. Ще гостуват влогъри и актьори от продукции на Vbox7, уеб комикс художници и още интересни творци. Подробната програма можете да разгледате тук.

Събитието се очертава като най-голямото по рода си за нашите мащаби, а организаторите изглежда доста са се постарали да предложат по нещо за всекиго. Подготвят се куп интересни щандове и панели, така че посещението ще си заслужава, макар че ще струва 25 лева за един ден или 30 лева за двата дни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата