doctor-who

Наближава последното приключение на 13-тия Доктор

Трейлър за Doctor Who: The Power of the Doctor

Да кажем, че сме разочаровани от последните сезони на „Доктор кой“, би било твърде меко. Крис Чибнал превърна сериала в дебилно детско шоу със скучни и повтарящи се сюжети, разчитащи единствено на расово, полово и сексуално разнообразие, за да си заработят някоя и друга похвала от критиците. С изключение на няколко епизода, трите му сезона и спешълите около тях е по-добре да бъдат забравени.

В BBC бързо се осъзнаха, че емблематичният им сериал ще потъне, ако продължи по същия начин, и затова решиха да направят рестарт – с нов Доктор и стар сценарист зад волана. Ръсел Т. Дейвис се завръща, а Шути Гатуа ще влезе в обувките на култовия образ. Преди това обаче, както и преди да видим завръщането на Дейвид Тенант и Катрин Тейт за един епизод, ще видим последния епизод с Джоди Уитакър в главната роля. Надяваме се Чибнал да се компенсира поне малко за ужасните сценарии, белязали нейната епоха, като й осигури подобаващо изпращане. И засега трейлърът предполага достатъчно добро такова:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Естествено, важен епизод не може да се размине без далеци и Господаря – фанатичните извънземни отново ще опитат да превземат Земята, а Господаря ще опита да изтрие Доктора от времето и вселената. Тук обаче ще имаме завръщане и на стари приятели – придружителките от старите серии Ейс и Тигън ще се появят в епизода. Ще бъдат изиграни от актрисите, които са ги представили за първи път през 80-те години (любимата ера на Чибнал) – Софи Олдред и Джанет Филдинг. Ейс е придружителка на седмия Доктор в периода 1987-1989 (някои я наричат първата „модерна“ придружителка, защото, въпреки че е от старите серии, тя е първата, която прави повече от това да пищи и да задава въпроси), а Тигън е придружителка на четвъртия и петия Доктор от 1981 до 1984, като тя се отличава с доста натъжаващ финал (почти колкото на Дона).

Премиерата на специалния епизод е съвсем скоро – на 23 октомври. Наричат го още Centenary Special, защото тази година ВВС става на 100 години. Догодина пък ще е време за друг спешъл, защото има друг юбилей – „Доктор кой“ става на 60 години през ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата