x-files-20151

Назначени са сценаристите за сезон 11 на „Досиетата Х“

Завръщат се ветерани, влива се и свежа кръв.

Изображение с име: The-X-Files-Season-11-Poster-FOX„Досиетата Х“ белязаха телевизионната история в края на миналия и началото на сегашния век, след което се изчерпаха. Миналата година обаче се завърнаха за нов сезон, който ни остави с противоречиви чувства – макар епизодите да бяха само 6 на брой, те покриха цялата гама от невероятно зле до страхотно. Това ни стига, за да поискаме още.

Fox най-накрая се разбра с всички замесени лица за 11-ти сезон преди няколко месеца и работата по него тече. Вече е избран екипът от сценаристи, който ще напише следващите 10 епизода. Начело, разбира се, е Крис Картър – създателят на сериала и авторът на най-тъпите епизоди от миналата година. Завръщат се Глен Морган, Дарин Морган и Джеймс Уонг – всеки от които написа по една от по-добрите серии за миналия сезон. Към екипа се присъединяват още Гейб Ротър, Бенджамин ван Алън и Брад Фолмър – и тримата са работили по сериала преди (основно по сезони 8, 9 и 10), но като асистент-сценаристи, а сега получават шанс да се докажат като пълноправни сценаристи.

 

Доколко тримата нови ще се справят, предстои да видим. От една страна, те вече са работили по сериала и са запознати с основите му, което е добре. Вероятно са споделили свои идеи, които са били одобрени от вътрешното обкръжение. От друга – звучат като да са твърде близки на Картър, което не е хубаво. За съжаление, двама от най-добрите сценаристи на сериала от миналото, Винс Джилиган (който после създаде „В обувките на сатаната“) и Франк Спотниц („Човекът във високия замък“), пак няма да се завърнат – дали защото The X-Files вече им е под нивото или просто нямат време.

 

Снимките ще започнат в края на лятото и епизодите ще се излъчат в началото на 2018 година. Докато ги чакаме, може да си изнамерим някак си радиопиесата The X-Files: Cold Cases, която излиза на 18 юли. Сюжетът й е въз основа на комикс от Джо Харис и се развива между втория филм и 10-ти сезон, а озвучители ще бъдат актьорите от сериала. Малка утеха, но все пак дава нещо за правене докато минат минимум шестте месеца до следващия сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата