the-haunting-of-hill-house1

Netflix адаптира „Свърталище на духове“ от Шърли Джаксън

Трейлър за сериала The Haunting of Hill House.

„Свърталище на духове“ (изд. „Изток-Запад“) е магнум опусът на Шърли Джаксън, както и една от литературните класики на 50-те години. Бил е адаптиран неведнъж, но не престава да бъде интересен. Сега и Нетфликс се качват на влака – те са почти готови с новия минисериал, The Haunting of Hill House. Трейлърът за него изглежда доста добре:

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

Адаптацията на Netflix променя концепцията на оригинала. Сюжетът се фокусира върху семейство Крейн – петима души (братя и сестри), които са израснали в Хил Хаус – най-известната обитавана от духове къща в Америка. Години по-късно, при смъртта на член от семейството, те се завръщат като възрастни, за да се изправят срещу призраците на миналото им.

В главните роли са Майкъл Хуйсман („Игра на торнове“), Елизабет Рийзър (Ouija: Origin of Evil), Тимоти Хътън („Американско престъпление“), Оливър Джаксън-Коен („Изумрудения град“) и Кейти Зигел (Hush).

В книгата се споменава за Хю Крейн, който е построил имението на хълма, но децата му не са сред героите. Въпреки това, новите образи ще изтърпят подобни страдания като оригиналните – причинени от призраци, които съществуват в главите им, но и такива, които вероятно съществуват наистина. Сценарист и режисьор е Майк Фланаган, който ни направи впечатление с Oculus, където жанрът беше същият.

„Свърталище на духове“ ще излезе на 13 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата