1922 sk

Netflix ни връща в 1922 за кърваво убийство по Кинг

Новелата „1922“ на Стивън Кинг ще бъде адаптирана във филм от Нетфликс.

Едва ли новината за поредната творба на Кинг, която ще бъде филмирана, ви изненадва. Честно казано, трудно е да им се следи бройката. Но и в това няма нищо чудно, при положение, че най-скорошната адаптация, „То“, е на път да се превърне в най-успешния хорър филм на всички времена (вече е най-успешният филм, забранен за под 18-годишни).

Следващото произведение на опашката е „1922“ – новела за едно убийство с (може би) свръхестествен елемент. Вижте трейлъра за предстоящия филм, продуциран от Нетфликс:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако отсега се питате дали жената наистина се завръща като дух (тормозеща убиеца си с плъхове) или това са само халюцинации на главния герой, не сте сами – самата новела не отговаря изрично на този въпрос, макар и да насочва. Но това е адаптация на историята, така че нищо не е сигурно. Селянинът Уилфред Джеймс (играе го Томас Джейн, когото вече гледахме в „Мъглата“ и „Експанзията“) е толкова противен, че се надяваме образът на жертвата му да го измъчва продължително след злодеянието.

Сценарист и режисьор е Зак Хилдич – биографията му е сравнително къса, а най-значимото заглавие в нея е независимо продуцираният These Final Hours. Но като се има предвид, че това не е негов авторски проект, а той е нает, за да реализира инвестицията от продуцента, купил правата от Кинг, не очакваме неприятни изненади.

Освен Томас Джейн, в главните роли ще видите също Моли Паркър (Джаки от „Къща от карти“) и Дилън Шмит (Аполон от „Олимп“ или малкия Белфайър от „Имало едно време“).

Премиерата е на 20 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата