the-witcher-netflix

Netflix правят предистория на „Вещерът“

Сериалът The Witcher ще се сдобие с разклонение.

„Вещерът“ явно е бил по-голям хит за Netflix, отколкото осъзнавахме. Стрийминг гигантът едва излъчи първи сезон на сериала си, готви втори за догодина (в случай че снимките все пак продължат по някое време), а вече мисли и за сериал-разклонение. Даже не просто мисли, ами направо е поръчала такъв.

Вчера платформата е обявила нов сериал – The Witcher: Blood Origin. Неговият сюжет ще се развива 1200 години преди приключенията на Гералт от Ривия и ще разказва за първия Вещер. Този период е залезът на ерата на елфите, владели света. Но с пристигането на хората от техния свят, елфите са обречени на цивилизационен крах.

Главни сценаристи ще бъдат Лорън Шмит Хисрич, която заема същата позиция за сериала-майка и сега, както и Деклан де Бара, един от сценаристите на „Вещерът“ на по-ниско ниво. Не се знае доколко ангажиран ще бъде Анджей Сапковски, авторът на книгите, но сигурно все пак ще бъде част от проекта. Той вече е писал разкази и е вмъквал исторически обстоятелства тук-таме из основната поредица книги, така че все пак сигурно ще се стъпи на сътвореното от него.

Предисторията ще бъде основно екшън-ориентирана и ще има шест епизода. Обявени са така, сякаш става дума за минисериал, но ще видим дали случаят е такъв. Вероятно ще мине доста време, преди да видим „Произходът на кръвта“, тъй като в момента усилията са фокусирани върху продукцията на втори сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата