daredevil b1

Netflix ще правят по един сериал за Marvel на полугодие

Междувременно, липсата на поръчка за втори сезон на Sense8 става притеснителна.

Популярната стрийминг компания Нетфликс става все по-успешна. Макар да е само алтернатива на телевизията и едва от няколко години да пуска собствена продукция, скоро Нетфликс ще задмине кабеларките в САЩ по количество произвеждани сериали.

Част от този успех е и Daredevil на Марвел, който пожъна голям успех тази пролет и си заработи поръчка за втори сезон. Той е само част от по-голям план, който включва сериали за „Джесика Джоунс“, „Люк Кейдж“, „Железния юмрук“ и „Защитниците“, в който всички гореспоменати ще се съберат в един екип. Оказва се, че планът е Марвеловата вселена да се развива по два пъти годишно.

jessica-jones-ritter
Кристин Ритър, която оглавява следващия проект, има доста дълга филмография, включваща Veronica Mars, Breaking Bad, Gilmore Girls и др.

„В идеалния вариант на всеки шест месеца ще получавате нов сезон или нов сериал от групата на The Defenders. След като всеки е имал собствен сериал, това те ще се обединят в един общ. Някои ще имат повече сезони преди това“, обяснява плановете Тед Сарандос, ръководител на мащабния проект.

През късната есен ще гледаме Джесика Джоунс, като в главната роля ще е Кристин Ритър, а Дейвид Тенант (10-тия доктор от Doctor Who) ще бъде злодеят – Лилавия човек. През 2016 ще излезе „Люк Кейдж“, като в неговата роля ще се превъплъти Майк Колтър, който ще бъде представен още в Jessica Jones.

Кой точно ще е следващият сериал (за късната 2016) още не се знае, но най-вероятно Daredevil сезон 2 ще излезе преди Iron Fist. Към новите серии вече се е присъединил Джон Бернтал, който ще играе популярния комиксов герой The Punisher. Запитан дали няма шанс той също да има собствен сериал, Сарандос отговаря, че е възможно – „В това е красотата на Марвеловата вселена. Всеки може да се разклони в свой собствен филм или сериал.“

Sense8

Междувременно, дългоочакваният Sense8 сякаш не се развива според очакванията. Той предизвика доста силни реакции – както положителни, така и отрицателни, но все още няма поръчка за втори сезон. Ревютата, колкото и да е хубаво, че ги има, идват от зрители, които коментират помежду си, но не зарибяват нови хора, което не носи пари на Нетфликс. Освен това, тъй като се снима на различни места по света, продукцията не е никак евтина.

Все пак Джей Майкъл Стражински остава „предпазливо оптимистичен“ относно възможностите за подновяване. И друг път Нетфликс са чакали дълго преди да обявят подновяване (като например за Hemlock Grove), но в повечето случаи поръчката за нови сезони идва доста рано, дори преди премиерата на вече планирания. Въпреки това, сценаристите вече имат планове за втори сезон. „Ние гледаме дългосрочно на нещата“, казва Стражински. „Знаем къде искаме да стигнем, къде ще се разплете мистерията и какво означава. Сезон 1 беше началото на историята, сезон 2 ще си има своя собствена рамка и т.н. Няма да разкривам твърде много, тъй като готвим голяма изненада.“

Е, дано получите възможност да я осъществите, г-н Стражински!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата