tcaawards

Номинациите на телевизионните критици

Три фантастики са предложени от Асоциацията на телевизионните критици за специални награди.

Голяма част от публиката гледа с недоверие на критиците и техните отзиви за различни творчески продукти. Нерядко обаче те са напълно прави в преценката си и успешно отсяват добрите от лошите филми и сериали, за да могат зрителите да пренебрегнат лошите и да гледат само добрите. На Асоциацията на телевизионните критици, например, трябва да се признае, че те бяха сред първите, които разпознаха гения на Orphan Black, още когато беше незаслужено пренебрегнат сериал по нискорейтингова телевизия (именно заради него днес на BBC America се обръща много повече внимание). Ето защо тази година ще проследим техните номинации по-отблизо.

Очаквано, за награда ще се бори сериалът „Историята на слугинята“, който вече беше уважен от почти всички големи асоциации и организации, раздаващи важни награди. Той е номиниран чрез своята водеща актриса, Елизабет Мос, за особено индивидуално постижение в драматичен сериал, както и като цяло за особени постижения в драмата (категорията, която миналата година спечели).

Изображение с име: the-good-placeНеочаквано много, но напълно заслужено внимание се отделя на „Доброто място“. Там Тед Дансън е номиниран за особено индивидуално постижение в комедиен сериал, а цялата продукция е номинирана за особени постижения в комедията.

И двата горепосочени сериала са номинирани за най-добра програма на годината, като The Handmaid’s Tale вече взе статуетка в категорията миналата година.

Любопитно е включването на „Туин Пийкс: Завръщането“. Showtime избраха да промотират трети сезон на старата култова класика като самостоятелен минисериал и именно за най-добър минисериал е номинирана продукцията сега.

Най-големият победител се очаква да бъде Killing Eve, дебютният сериал на BBC America от тази година (достъпен у нас за гледане по HBO GO). Отзивите от него са възторжени и е номиниран за особени индивидуални постижения на двете си водещи актриси, Джоди Коумър и Сандра Оу, за най-добър нов сериал, за особени постижения в драмата и за най-добър сериал на годината. В „Да убиеш Ийв“ няма фантастика или фантастични елементи, но в него се усеща духът на Orphan Black и номинациите са напълно заслужени.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата