daostanali

Нов любовен роман между живота и смъртта

В „Да остана ли?“ на Гейл Форман главната героиня е на границата между живота и смъртта, като любовта ще я накара да избере дали да остане тук или да се пресели на оня свят.

Изображение с име: da ostana liДали защото е зима и искат да стоплят душите ни, или е просто съвпадение, но явно сега издателствата пускат повече любовни романи. След „Островът на безкрайната любов“ от Сиела, сега Колибри ще ни поднесе „Да остана ли?“. Книгата на Гейл Форман излиза на 30 януари, а четивото е хит в чужбина. Феновете на тийнейджърски любовни романи у нас явно са чули за „Да остана ли?“ и са агитирали за български превод предварително.

Главната героиня е Миа – виолончелистка със сияйно бъдеще, възхитителни родители и любящ приятел. Живее като в приказка, но цялото щастие на света й е отнето в един единствен миг, в който е прикована между живота и смъртта. Миа трябва да прецени дали да остане в светлото си минало или да поеме към неизвестното бъдеще.

В промоцията на романа се набляга на емоционалния заряд. Отвсякъде пишат, че е затрогващ, ще ни разплаче, ще ни въздейства, ще ни изненада от собствената ни чувствителност, ще се влюбим в героите и т.н. Доколко е истина, не знам, но романът явно наистина се котира добре, за което съдят изданията в 30 държави и холивудският филм, който се готви по него.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата