polulosh ttt

Нов тийн-хит – „Полулош“

На 12 май излиза „Полулош“, суперуспешен дебют на британката Сали Грийн, изд. „Колибри“.

polulosh cccКолкото и да им се иска на някои хора, манията по тийн-романите не отминава. Доказателство за това е „Полулош“ на Сали Грийн. Излязла във Великобритания едва през март тази година, книгата вече е тотален бестселър, преведена е на 47 езика и е с продадени права за филмиране. Авторката дори е разбила два рекорда на Гинес – „Най-превеждана книга от дебютиращ автор, преди публикуване“ и „Най-превеждана книга за деца от дебютиращ автор, преди публикуване“.

„Полулош“, феноменалният дебютен роман на Сали Грийн, разказва вълнуващата история на Натан, незаконородения син на най-суровия черен магьосник в Европа, прочул се с кървавите си безчинства и невероятните си способности. Когато Кора, майката на младежа умира, той е обречен да се справя сам с изпитанията на живота. Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, Натан си блъска главата върху въпроси като: Какво е да си полулош? Откъде идва лошотията? По наследство ли се предава от баща на син? Междувременно въздиша по крехката Аналис, отбива атаките на полусестра си Джесика и се опитва да се измъкне от клетката, която го задушава.

По втората книга от трилогията вече се работи, а ако се съди по бързата реакция на „Колибри“ за този дебют, то едва ли преводът на продължението ще се забави. Ето защо ще очакваме следващата книга още догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата