Tales-from-the-Loop

Нова антология на Amazon Prime

Tales from the Loop е с различни герои за всеки епизод и разказва за машина, която променя човечеството и разкрива вселенски тайни.

Нов сериал-антология излезе вчера, и то сравнително нестандартен. Tales from the Loop разказва за хората, които живеят над „Цикъла“ – машина, построена да отключи тайните на вселената – и преживяват истории, които преди са били смятани за научна фантастика. Сериалът е вдъхновен от арт-книга на шведа Симон Сталенхаг. Въпреки че някои персонажи се появяват в повече епизоди, главните герои и сюжетите им са различни всеки път. Ето и трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очевидно се набляга повече на топлина, носталгия и меланхолия, отколкото на екшън или ужаси. В повечето серии главните герои са деца или тийнейджъри, които откриват нещо за изпълнения с чудеса свят и порастват (а с тях и възрастните наоколо). Може би имаме нужда от нещо такова, което да внесе спокойствие и уют в живота ни, като същевременно ни подкани и към философски размисъл чрез научнофантастични концепции.

Отзивите от критиците засега са положителни, но тепърва предстои повече хора да го гледат, за да се оформи консенсус. „Разкази от Цикъла“ вече е достъпен за гледане в Amazon Prime.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата