igrite na nemezida

Нова книга от „Експанзията“

По книжарниците можете да намерите романа „Игрите на Немезида“, книга пета от поредицата „Експанзията“ на Джеймс С. А. Кори, изд. „Бард“.

Изображение с име: igrite na nemezidaОказа се, че сме изтървали едно събитие от края на септември, което всъщност си е доста важно за четящите! Поредицата „Експанзията“ на Джеймс С. А. Кори стана хит в чужбина и вдъхнови сериала The Expanse, който догодина ще има четвърти сезон. У нас има 4 издадени книги, като четвъртата, „Сибола гори“, беше пусната през 2015 година, малко след излизането си на английски. Уви, оттогава досега не е пускано нищо друго, въпреки че в САЩ вече са на седмата книга и догодина чакат осма. Е, не се боите, фенове на „Експанзията“, защото „Бард“ явно не са се отказали да издават поредицата. Напротив, макар и със закъснение, вече можете да намерите на български и петата книга, „Игрите на Немезида“.

Пътят към хиляда нови светове е открит и най-голямата треска за земя в човешката история е започнала. Докато вълна след вълна от колонисти потеглят в неизвестното, структурите на властта в старата Слънчева система започват да се разпадат.

Кораби изчезват безследно. Тайно се създават частни армии. Единствената останала проба от протомолекулата е открадната. Терористични атаки поставят вътрешните планети на колене.

Докато новият човешки ред се мъчи да се роди сред кръв и огън, Джеймс Холдън и екипажът на „Росинант“ трябва да се борят, за да оцелеят и да се върнат в единствения дом, който им е останал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата