Mulder Scully X-Files

Новите Досиета Х придобиват форма

Първи снимки с Мълдър и Скъли.

Дългоочакваното продължение на един от стълбовете на поп културата на 90-те – „Досиетата Х“, вече придобива конкретна форма. Две новини, макар и все още със статус на тийзъри, зарадваха феновете (и мен, разбира се) и внесоха още една нотка на нетърпение за датата 25 януари 2016, когато продукцията ще се завърне на телевизионния екран в САЩ.

Сайтът vancitybuzz излезе със снимки директно от площадката във Ванкувър на двамата основни актьори, които определено изглеждат във форма и са готови да ни представят най-доброто от себе си. Феновете по форумите са и развълнувани от появата на нов персонаж, Тад О‘Мали, интернет блогър, който ще помага на Мълдър (актьорът също е на снимките горе). Ролята е поверена на комика Джоел МакХейл, когото телевизионната аудитория познава от номинираната за Еми риалити програма „The Soup”. Бързичка справка в imdb показва, че персонажът ще е основен за мини сериала и ще го видим във всички епизоди. Може би идеята му е да замести тримата Самотни стрелци като функция?

The X-Files 2768

Втората новина, която зарадва феновете (и мен, разбира се), е заглавието на втория епизод – „Home Again” (което е единственото известно заглавие към момента). Веднага в съзнанието на редовия почитател името създава асоциация със серията „Home” от четвърти сезон, която е единствената такава с рейтинг TV-MA (неподходяща за лица под 17 години). Това ни навежда на мисълта, че в крайна сметка ще получим продължения на някои от култовите истории на предшественика. Друг факт, които подсилва тази спекулация е, че „Home Again” е написан от сценариста на „Home”, Джеймс Уонг. Разбира се, нищо не е потвърдено и всичко може да се окаже умел ПР трик.

Не всички новини са положителни, особено за мен като почитател на 8-ми сезон. Нека да припомним, че през 8 и 9 сезон бяха представени нови персонажи с идеята да заместят Мълдър и Скъли занапред, когато се разбра, че на последните много-много не им се участва вече. Създателят Крис Картър обяви, че иска да анагажира под някаква форма и двете двойки агенти за продължението. В интервю Робърт Патрик, който изигра Джон Догет в 8 и 9 сезон и замести Духовни, сподели, че към момента е изцяло отдаден и щастлив с настоящата си роля в сериала „Скорпион“ и няма желание да изиграе ролята от Досиетата Х отново. Отново бърза справка в imdb подкрепя думите му, но все още има време и никога не се знае. Аз лично се надявам, че ще бъде поне споменат под някаква форма и че Анабет Гиш (Моника Рейъс) няма да последва примера му и ще я видим през януари. Към момента няма официално потвърждение дали ще я има или не.

Така или иначе, изтеклите снимки са доказателство, че всичко е реално, продукцията върви и десети сезон ще се реализира по план! Чакаме новите Досиета Х с нетърпение!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата