star trek

Новият Стар Трек се отлага за 2013

Въпреки това реализацията му остава сигурна, а дупката в програмата ще бъде запълнена от нов филм за G. I. Joe.

Изображение с име: star trek
Актьорите ще трябва да почакат още малко преди да се завърнат в ролите си.

Преди известно време ви информирахме, че успехът на последния Стар Трек филм е бил достатъчна причина за Paramount Pictures да направи още един. Идеята беше сценаристите Роберто Орчи и Алекс Курцман да направят фил, който да бъде готов до 2012. Той щеше да има отделна история, но и да започне сюжетни линии, които да се развиват в следващи филми. Оказва се обаче, че Джей Джей Ейбрамс е почувствал намерението филмът да излезе догодина като шпорене и е изразил недоволство. Това до голяма степен се е дължало на ангажимента му към не толкова успешния „Супер 8“. Тъй като студиото е държало на своя режисьор, се е съобразило с него и е изместило проекта назад.

Изместването не е добра новина за нетърпеливите да се завърнат в класическата сайфай вселена, но поне означава, че създателите ще имат повече време да изпипат детайлите по сценария и режисурата. Вече се работи по дизайна на извънземните, които ще се появят в кадър, а актьорите Крис Пайн, Закари Куинто и Карл Ърбан са потвърдили, че ще се превъплътят отново в героите си, независимо кога ще започнат снимките. Вероятно е истинската работа по продукцията да започне през Януари 2013, за да може филмът да излезе през лятото.

При всички положения, феновете на Star Trek няма от какво да се притесняват – филмът от 2009 година се е оказал най-успешния от всички други досега. Парамаунт нямат причина да се отказват от продължение, което със сигурност ще им донесе солидна печалба.

За да запълни дупката в програмата, студиото ще се посвети на друг проект, отново продължение на успешен хит от миналото. Става дума за Джи Ай Джо. Новият филм ще се казва G. I. Joe: Retaliation и ще покаже ново приключение на същите герои от Rise of the Cobra.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата