Jupiters Legacy

Ново и по-зряло поколение супергерои

Netflix готви сериал-адаптация на Jupiter’s Legacy

Чували ли сте за Марк Милър? Най-вероятно не сте, защото само Стан Лий е достатъчно известен създател на комикси, че името му да е разпознаваемо за масовата аудитория. Милър обаче не е много далеч. По негови комикси са правени Wanted, Kick-Ass и Kingsmen.

Сега той и Netflix подготвят нова адаптация на друг популярен негов комикс – Jupiter’s Legacy. В него става дума за група остарели супергерои и децата им, които се мъчат да излязат от сенките на родителите си. Комиксът се стреми към повече реализъм и цинизъм, не просто повтаря стандартните супергеройски истории, а изследва влиянието, което един свръхчовек може да има върху обществото. Историята „започва през 1929 г. и продължава до края на времето“, като включва 50-60 супергерои.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Главният герой (поне в началото) се казва Шелдън Сампсън. След историческия срив на Уолстрийт, той губи всичко. Но видения го водят до мистериозен остров, където получава суперсили. Така, се превръща в Утописта и, зареден с нов оптимизъм, започва да поправя света. В старините си обаче започва да се притеснява за наследството си и за отношенията с децата си. Може би въпреки целия си труд, той се е провалил в голямата си мисия?

Продуцент е Лоренцо ди Бонавентура, който е известен с работата си по „Трансформърс“. По думите на Милър, благодарение на него е постигнат един епичен и зрелищен сериал, смесица от „Отмъстителите“, „Кръстникът 2“ и „2001: Космическа одисея“. Netflix пък са подкрепяли проекта изцяло и нито веднъж не са опитали да ограничат амбицията му.

Изглежда сякаш сериалът наистина има огромни амбиции както откъм зрелища, така и откъм дълбочина на историята и повдигане на теми за размисъл. Ако и трите успеят да се реализират както трябва, може и да има потенциал да бъде наистина хитов.

Трейлърите засега са скромни откъм количество материал, но сериалът излиза чак на 7 май. Дотогава със сигурност ще излезе нещо по-сериозно като реклама. Първи сезон от „Наследството на Юпитер“ ще има 8 епизода.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата