bibliotekata na vyglen vryh

Ново интригуващо предложение от Deja book

Излезе „Библиотеката на Въглен връх“ от Скот Хокинс.

bibliotekata na vyglen vryh ccDeja book, вече в сътрудничество със Сиела, бързо си изградиха име с качествен подбор и добри заглавия. Новото им предложение е „Библиотеката на Въглен връх“ на Скот Хокинс.

Библиотеката на Въглен връх не е обичайната тиха сграда, пълна с книги. Действително, книги има в изобилие, но едновременно с това тя е и проход към друго, по-висше измерение. Създадена е от Бащата – всемогъщ и тайнствен, тoй е най-близкото до бог същество на планетата, преборил се преди хилядолетия за правото да властва над нея. Хората са правили опити да му се опълчат в миналото – като някогашния американски президент Ле Мей, осмелил се да атакува отчаяно Библиотеката, заради което бива изтрит от историята и заменен с друг, по-сговорчив държавен глава. Ала в днешно време нещо страхотно се е объркало. Бащата е безследно изчезнал. Сградата е заключена зад непробиваем магически щит. В негово отсъствие претендентите за властта му се раздвижват, а неговите „ученици” – дванайсетте му осиновени деца – трябва бързо да разберат какво се случва. Някой се е разбунтувал срещу властта на Бащата… а това може да означава само край на света такъв, какъвто го познаваме. Слънцето угасва. Войната на библиотекарите започва…

Хокинс следва и завършва компютърни науки, а по професия е софтуерен инженер. Хобитата му обаче включват четене и кино, а богатата му книжно-филмова култура несъмнено е повлияла ползотворно при написването на „Библиотеката на Въглен връх“, която е и негов художествен дебют. Не е случайно, че отзивите на Запад определиха писателя като едно от обещаващите нови имена в областта на фантастиката, хоръра и фентъзито, а следващата му творба отсега се чака с истерично нетърпение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата