seven-sisters-noomi-rapace-movie

Нуми Рапас ще играе седем сестри

Трейлър за продукцията на Netflix – Seven Sisters.

Нуми Рапас определено си изгради име като една от по-интересните актриси на Холивуд с ролите си в американския римейк на „Мъжете, които мразеха жените“ и „Прометей“. Сега шведката отново се насочва към предизвикателство – да изиграе седем различни персонажа в един филм. Той се казва „Седем сестри“ и ще излезе по Нетфликс в края на лятото.

Сюжетът се развива през 2073 година, когато е въведена политика, позволяваща на семействата да имат само по едно дете. Персонажът на Уилям Дефо обаче крие опасна тайна – той отглежда седем идентични внучки, всяка носеща името на различен ден от седмицата – денят, в който може да излиза навън, превъплъщавайки се в общия образ на Карън Сетман. Всеки ден шест от сестрите се крият у дома, а седмата приема общата самоличност за пред света. Но порядъкът е развален когато една понеделнишка вечер Мъндей така и не се прибира у дома…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Освен Уилям Дефо, който да партнира на Рапас, в състава влизат Глен Клоуз в ролята на Николет Кейман, член на сенчестото Бюро, съблюдаващо спазването на тази политика. Режисьор е Томи Уиркола, известен с Dead Snow и Hansel & Gretel: Witch Hunters. Сценарият е от Черния списък на творбите, които не са намерили студио, което да ги продуцира. Снимките са се провели в Румъния, където екипът е успял да се справи с бюджета си от 20 милиона долара. Отнели са 94 дни поради сложните технически предизвикателства, а за всяка от сестрите е нает и по една европейска актриса, която да играе някоя от сестрите, докато Рапас запълва останалите. Продукцията е известна също под името What Happened to Monday.

Очевидно сценарият е вдъхновен от Orphan Black, който вече започна последния си сезон. Тук обаче е малко странно сестрите да изглеждат и да се държат толкова различно – докато персонажите на Татяна Маслани са израснали в различни среди и това обяснява различните им характери, сестрите на Нуми Рапас са расли заедно и би трябвало да си приличат малко повече. Все пак, филмът със сигурност заслужава един поглед заради интересната идея и антиутопичното бъдеще.

Премиерата в Нетфликс е на 30 август.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата