prez 9 zemi

Организират осмия фестивал „През 9 земи“

Ежегодните срещи на творци и фенове на фантастичното продължават.

Осмото издание на българския фантастичен фестивал „През 9 земи“ ще се състои от 28-и април до 1-ви май тази година, близо до Стара Загора.

„През 9 земи“ е събитие с фокус върху фантастичните теми, игрите, професионалните и любителски творчески занимания. Събира гости от цялата страна, за лекции, свързани с фантастичните изкуства, творческата дейност, настолните, компютърните и ролевите игри, странните хобита и научнопопулярните теми, за игри и разговори. Цели се атмосфера на дискусия със сродни умни глави и прекарване на няколко омагьосани дни далеч от града. То е възможност за срещи между автори и фенове, като сред първоначално обявените гости за тази година са Манол Глишев, Цветина Цолова, Теодор Кожуков и др.

На тазгодишното издание фокусът е върху пределите – граничните територии, граничните състояния, граничните стойности, граничните случаи. Ако сте посещавали „През 9 земи“ и преди, вече очаквате всички приказни, научнофантастични, реални и конструирани измерения на темата през фантастичните дни. Ако не сте – попитайте приятел – или направо елате, за да се убедите. Както обикновено, ще бъдат засегнати възможно най-много от различните жанрове и формати, а желаещите ще имат възможността да бистрят пределите сами (в работилници) и да изследват непознатите гранични области в някоя от ролевите игри в рамките на фестивала. Очаквайте пълната програма и участниците в нея в идните седмици на фейсбук страницата на събитието.

Входът е 28 лв. за цялото събитие или 20 лв. за един ден.

Мястото, на територията на което се провежда фестивала, е почивната станция на Мини Марица-изток, намираща се в курорта Старозагорски минерални бани. Станцията разполага с двойни и тройни стаи, в които нощувките са по 30 лв. на човек, както и с апартаменти. За резервации или въпроси можете да се свържете с организаторите – не търсете станцията, защото вече е запазена цялата. Храната, ако желаете да запазите и такава, е пакетна – хапването за цял ден (закуска, обед и вечеря) струва 35 лв. на човек и може да бъде адаптирано за специфични хранителни режими.

До Старозагорските минерални бани може да се стигне лесно, по два начина – с кола или с автобус от Стара Загора (обикновено на всеки кръгъл час, от осем до осем). Курортът се намира на 15 км. северозападно от града.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата