imaginary

Още един ужасяващ невидим „приятел“

Трейлър за филма Imaginary

В последно време Blumhouse сякаш започнаха да залагат повече на количество, отколкото на качество, и се появиха немалко тъповати филми с този иначе престижен бранд. Следващото заглавие, което хорър продуцентите ще ни предложат, е Imaginary. В този филм на ужасите ще видим позната тропа – малко дете си играе с невидим приятел, който всъщност е зла сила – я кръвожаден демон, я зъл призрак. Ето и трейлъра за него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Маркетингът много набляга на факта, че от същите продуценти са излезли „Нощна смяна при Фреди“ и „М3ГАН“, но това не значи много, когато идеята и изпълнението не изглеждат впечатляващи. Филмът се върти около невинността на това да имаш въображаеми приятели и поставя въпроса – наистина ли са част от детското въображение или са нещо по-ужасяващо.

Когато Джесика се връща в дома, в който е израснала, най-малката й доведена дъщеря Алис развива зловеща привързаност към плюшеното си мече Шонси, намерено в мазето. Алис започва да си играе с Шонси, но игрите й, започнали невинно, постепенно стават все по-опасни. Докато поведението на малката става все по-тревожещо, Джесика разбира, че в плюшеното мече има много повече, отколкото си е мислила.

Премиерата на „Въображаем“ е на 8 март.