GreekHeroes Cover.indd

Още гръцки герои от Рик Риърдън

На 19.09 излиза „Гръцките герои на Пърси Джаксън“ от Рик Риърдън и „Егмонт България“.

GreekHeroes_Cover.inddФеновете на Рик Риърдън и неговите поредици „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и „Героите на Олимп“ скоро ще имат ново допълнение към тях. Романът „Гръцките герои на Пърси Джаксън“, който излиза в понеделник, няма да е нова част от тези поредици, а ще бъде съпътстващо издание, разкриващо древногръцката митология, вдъхновила автора, пред младите читатели.

Кой е отрязал главата на Медуза? Кой е опитомил Пегас? Кой е отгледан от мечка? Само един полубог би могъл да ви разкаже цялата история и кой друг, ако не Пърси Джаксън ще знае всички подробности за делата на Персей, Аталанта, Белерофонт, Херкулес и останалите гръцки герои.

Така че вземи горящото си копие, облечи палтото си от лъвска кожа, излъскай щита си и се увери, че разполагаш с достатъчно стрели. Ще се върнем във времето преди четири хиляди години, за да обезглавим едно-две чудовища, да спасим няколко кралства, да застреляме някои богове в задниците, да нахлуем в Подземното царство и да откраднем плячката на разни зли хора. Готов ли си? Страхотно. Да го направим!

Разказана в забавния и неподражаем стил, който читатели са свикнали да очакват от Пърси, тази колекция от истории е задължителна за феновете на Рик Риърдън и за всеки, който има нужда от герои.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата