Black Panther1

Още супергеройски рап

Втори трейлър за „Черната пантера“ на Марвел.

Черната пантера определено открадна част от вниманието, насочено към Капитан Америка и останалите Отмъстители в „Първия отмъстител: Войната на героите“, затова и интересът към самостоятелния му филм е висок. Още повече, в него преобладават чернокожите персонажи и актьори, което е изключителна рядкост за този жанр и прави пантеона на Марвел расово разнообразен. За съжаление, това означава, че маркетингът за Black Panther, и по-точно озвучаването за трейлърите за филма, продължава да е доминирано от рап. Въпреки това, трейлърът поне показва повече от останалите известни актьори, които ще вземат участие, като Данай Гурира и Анджела Басет.

Бутон за зареждане на YouTube видео

След смъртта на краля на Уаканда на световен форум, на който се обсъждат действията на Отмъстителите, неговият син Т’Чала се завръща у дома. Там го очаква изолирания, но технологично напреднал африкански народ,  да наследи трона и да ги поведе към мир. Когато стар и могъщ противник се появява отново, Т’Чала е въвлечен в конфликт, качествата му на крал са поставени на изпитание, а съдбата на Уаканда и на целия свят са изложени на риск. Изправен пред предателства и опасности, младият крал трябва да призове своите съюзници и да освободи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да осигури сигурността на своя народ и начина им на живот.

В ролята на принц Т‘Чала се завръща Чадуик Боузман, а в останалите роли ще видим Лупита Нионго (Междузвездни войни: Силата се пробужда), Мартин Фрийман (Хобит, Шерлок), Анди Съркис (Хобит, Междузвездни войни), Майкъл Б. Джордан (Крийд: Сърце на шампион), Даниел Калуя (Бягай!, Сикарио), номинираната за „Оскар“ Анджела Басет (What’s Love Got to Do with It), носителя на „Оскар“ Форест Уитакър (Последният крал на Шотландия), Летита Райт, Уинстън Дюк, Флорънс Касумба, Стърлинг К. Браун и др.

Режисьор на Черната пантера е Райън Куглър (Крийд: Сърце на шампион, Fruitvale Station), който е и автор на сценария, наравно с Джо Робърт Кол (Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история). Продуцент е Кевин Файги, а изпълнителни продуценти са Лоуис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Нейт Мур, Джефри Чернов и Стан Лий.

Черната пантера идва в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX на 16 февруари 2018 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата