game of thrones

От снимачната площадка на „Игра на тронове“

HBO са събрали коментари и сцени от снимачния процес на втория сезон на хитовия сериал в кратко клипче.

Тръпнете ли в очакване на втория сезон на „Игра на тронове“? Ако отговорът е да, HBO имат подарък за вас. Въодушевени от вълнението, което предизвика нищо и никаквото тийзърче преди няколко месеца, маркетинг специалистите от телевизията решиха да зарадват феновете с ново клипче. Тъй като все още няма достатъчно материал за цял трейлър, в клипчето са включени коментари от членовете на екипа и няколко сцени, в които се вижда как тече снимачният процес. Разбира се, всичко е подбрано много внимателно, за да не се издаде нищо от сюжета, но феновете на книгите вероятно ще разпознаят няколко ключови момента сред селекцията.

http://www.youtube.com/watch?v=pE12H1HorUU

Изображение с име: dormer game of thronesС радост установяваме, че някои от познатите ни лица ще се завърнат – Аря Старк (Мейси Уилиямс), Джон Сноу (Кит Харингтън, който наскоро беше избран за ролята на крал Артур в поредната интерпретация на легендата за Камелот), Церсей Ланистър (Лена Хийди), Джофри Баратеон (Джак Глийсън), Тирион Ланистър (награденият с ЕМИ Питър Динклейдж), Лорд Бейлиш (Ейдън Гилън) и Денерис Таргариен (Емилия Кларк). Ще се обърне повече внимание на второстепенни герои от първи сезон, както и ще има нови такива, като например Станис Баратеон (Стивън Дилейн), магьосницата Мелисандре (Карис ван Хутен), Давос Сийуърт (Лиъм Кънингам), Маргъри Тирел (Натали Дормър от „Тюдорите“) и Тайвин Ланистър (Чарлз Данс).

Както е добре известно, Дейвид Бениоф и Дан Вайс следват сравнително стриктно сюжета в книгите на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“. Самият той изрази задоволството си от този факт в първото си интервю за българска медия. Това означава, че вторият сезон ще следва втория том от поредицата му – „Сблъсък на крале“. Дори незапознатите с романа могат да предположат какво ни очаква само по заглавието – още повече битки и подмолни политически интриги в Седемте Кралства на Вестерос. А доколкото познаваме и автора, едва ли всичко ще се размине без жертви.

Премиерата на втори сезон в САЩ ще бъде отново по HBO през Април 2012. Макар да няма официална информация, най-вероятно това важи и за българския клон на канала.

А тъй като Април е все още далеч, засега можете да се утешите с играта по Game of Thrones, която общо взето се хареса и на фенове, и на геймъри.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата