alien

Първи кадри от Alien: Covenant

„Прометей“ започва да прелива в „Пришълеца“.

Феновете на „Пришълеца“ очакваха с нетърпение 2012 г., когато Ридли Скот щеше да пуска „Прометей“ – предистория на Alien с интересен актьорски състав и един от най-надъхващите трейлъри, правени някога. Надеждите на много от тях за ударно завръщане на поредицата бяха попарени със средняшки филм, които имаше добри идеи и моменти, но пострада от тъпи и нерационални герои и липса на обяснение за много от събитията. Дълго време не се знаеше какъв точно е планът на Скот с Prometheus – да направи чиста предистория на Alien или да създаде нова поредица в същата вселена (неговите изявления често си противоречаха).

Сега вече е ясно, че целта е именно трилогия, която да прелее плавно в „Пришълеца“. Следващите два (а може би три – не се знае) филма ще доразкажат започната история и ще отговорят на въпроса кой е създал ксеноморфите.

Преди да стигнем дотам обаче, ще минем през още една комбинация от научна фантастика и ужаси, за която малцината посветени твърдят, че наистина ще бъде успешна, също колкото оригиналния „Пришълец“ от преди почти 40 години. Alien: Covenant е втора част от тази трилогия-предистория, ще излезе през май догодина и вече е готов първият трейлър към нея:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Веднага виждаме, че Майкъл Фасбендър се завръща в ролята на андроид. Според слуховете, Нуми Рапас и Гай Пиърс също ще се върнат в ролите си от „Прометей“, но нямаме потвърждение за това в трейлъра.

Кадрите започват много обещаващо, но засега не можем да се доверим напълно, че филмът ще е това, което искаме да видим (просто сме по-внимателни в прогнозите след Prometheus). Според официалното резюме на сюжета, екипажът на колонизаторския кораб Ковенант, отправен към неизследвана планета в далечния край на галактиката, попада на място, което според тях е неоткрит рай. Този свят обаче се оказва мрачен и опасен. Екипажът открива заплаха извън всякакви представи и трябва да се опита да избяга от капана й.

Предполага се, че на тази планета екипажът неочаквано ще се сблъска и с оцелелите от кораба Прометей. Ще има и нов вид пришълци, които Скот нарича неоморфи.

Любопитното е, че Майкъл Фасбендър ще играе две роли – на андроида на Ковенант Уолтър, и на андроида от предишния филм, Дейвид. В актьорския състав има и много нови лица (чиито персонажи вероятно ще бъдат убити по брутални начини), от които вероятно сте чували само Джеймс Франко – той ще бъде капитан на кораба и съпруг на главната героиня – Даниелс (Катрин Уотърстън), която очевидно е вдъхновена от Рипли на Сигорни Уивър.

Ще чакаме Alien: Covenant на 19 май 2017 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата