halo

Първи поглед към телевизионния Halo

Сериалът по Paramount+ ще излезе догодина.

Ако не сте играли, сигурно поне сте чували за Halo. Поредицата игри е донесла на създателите си над 6 милиарда долара. В нея вие се превъплъщавате във супервойник от бъдещето (26-ти век), когато човечеството воюва с извънземна раса, наречена The Covenant. Хората се стремят да унищожат огромните Halo масиви, които заплашват да унищожат галактиката.

Отдавна се говори за сериал по игрите и най-накрая имаме конкретен тийзър за такъв. В него не виждаме много, само главния герой и доколко образът му от игрите ще бъде предаден на телевизионния екран:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Създатели на сериала са Стивън Кейн („Последния кораб“) и Кайл Килън („Буден“). В главната роля е Пабло Шрайбър (Лудия Суийни от „Американски богове“, порномустака от „Оранжевото е новото черно“). Той играе супервойника Master Chief John-117. Доктор Катрин Холзи, създателката на програмата за спартанците и техните бойни костюми ще бъде изиграна от Наташа Макелхон (Рея от „Соларис“ и жената на президента в „Определен да оцелее“). Участват още Йерин Ха като Куан А, Букем Удбайн като Сорен-066, ДАни САпани като капитан Джейкъб Кийс, Бентли Калу като Ванак-134, Кейт Кенеди като Кай-125, Олив Грей като д-р Миранда Кийс, Чарли Мърфи като Маки, Наташа Кулзак като Риз-028, Шабана Азми като адмирал Маргарет Парагонски и Джен Тейлър като изкуствения интелект Кортана.

Предвидени са 9 епизода за първи сезон и те ще излязат по някое време догодина. Дотогава ще чакаме с нетърпение и пълния трейлър.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата