the stand

Първи поглед към The Stand

CBS All Access пуснаха тийзър за предстоящия сериал по романа „Сблъсък“ на Стивън Кинг

Феновете на Стивън Кинг вероятно са развълнувани, защото скоро ще ни огрее още една адаптация на негов култов роман. Минисериалът „Сблъсък“ ще има 9 епизода и ще преразкаже книгата с някои великолепни актьори в главните роли, включително Упи Голдбърг като майка Абигейл. Вижте малка част от това, което ни чака:

https://www.youtube.com/watch?v=2yKoUhGN740

Ще видим още Александър Скарсгард, Джеймс Марсдън, Грег Киниър, Хенри Зага, Катрин Макнамара, дори и Мерилин Менсън. Режисьорът пък е Джош Буун, който вече се излага по кината с „Новите мутанти“, но вероятно се е справил по-добре с този проект. Стивън Кинг е работил по него отблизо, като дори е написал сценария за последния епизод, в който ще промени края от романа.

Историята се развива в постапокалиптична обстановка, когато 99,4% от човечеството е умряло в пандемия. Две сили се борят за душите на оцелелите, понякога използвайки самите оцелели като пионки. Романът е смятан за един от най-добрите на Кинг.

Илюстрацията над заглавието на статията пък е кадър от предишния сериал, който е правен по книгата. Уви, той не е особено обичан, така че надеждите са новата версия да бъде дефинитивната.

Премиерата е на 17 декември, като епизодите ще излизат по един на седмица. Още не знаем коя българска стрийминг платформа ще вземе сериала.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата